Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2007 16:50 - Семейство се интересува за застраховка "Живот"
Автор: semeistvo Категория: Тя и той   
Прочетен: 2799 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 04.10.2007 16:52


Здравейте семейство Георгиеви! Как човек може да си подсигури старините, да не чака само на пенсия? А ако му се случи някакво заболяване или злополука...? Коя компания предлага защита от болести? Това че имам спестовна застраховка в компанията Х не е ли добре? До скоро, хубаво семейство! Г



Гласувай:
0



1. semeistvo - Отговор
04.10.2007 17:14
Хей, Г!

Радвам се, че се замисляш за старините и за начина, по който да не останеш само на пенсия - това показва, че си отговорен мъж, който търси най-доброто да се погрижи за семейството си. На твоят въпрос - Х са добра компания, но добра като бизнес-стратегия, не добра за инвестиране на твоите пари:)

Бях около 2 години клиент на Х със същия пакет, за който ти говориш - месечна вноска от по 30 лв. в период от 30 г. за 4500 евро покритие, вследствие на което осъзнах какъв глупак съм бил.

Нека да седнем и да разсъждаваме заедно - за последната година не съм следил продуктите на компанията, но едва ли са се променили особено - те иначе нямаше да бъдат в застрахователния бизнес. Според принципите на животозастраховане в нормалните страни твоята застрахователна полица трябва да бъде в размер между 10 и 15 пъти твоят годишен доход (предполагам оценяваш добре колко струваш). Това означава, че ако изкарваш около 12 хиляди годишно, застрахователната ти сума би следвало да бъде около 120 000 лв! Как ти звучи това? На мен ми изглежда, сякаш офертите на Х са като ПЛАДНЕШКИ ОБИР в сравнение с повечето западни страни! На всичкото отгоре, парите ти са адски трудно ликвидни и можеш да изтеглиш само една смешна част от влаганията си, наречена откупна стойност в зависимост от това кога точно ги теглиш.

Запомни: Никога не се хващай на уловката на която и да е било застрахователна компания, че когато си купиш техните продукти ти спестяваш или инвестираш. Това е тенденция в световен мащаб, не само в БГ и има много финансови консултанти, (разбира се, не от Х) които биха се съгласили с мен. Хората от Х имат за цел да ти пробутат именно този продукт (който ще им помогне да въртят повече пари), а да оставят по-добрия си продукт (който е еднократна вноска на годишна основа с максимално покритие) за онези, които използват мозъка си.

Какво е основната цел на застраховането? Да осигури бенефициента в случай на смърт или теб самия в случай на болест.

Бих те посъветвал следното:

1. Спести поне 1000 лв. за евентуални инциденти и ги сложи настрана;

2. Вземи си застраховка САМО С ЕДНОКРАТНА ГОДИШНА ВНОСКА ЗА МАКСИМАЛНО ПОКРИТИЕ!

Целта на застраховането не е спестяване, нито инвестиране - целта е да осигури достатъчно средства за теб или твоите бенефициенти.

Успех!
цитирай
2. ani101 - това е доста интересна и при това ...
06.10.2007 17:23
това е доста интересна и при това безплатна финансова консултация.
Заинтригува ме!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: semeistvo
Категория: Тя и той
Прочетен: 101864
Постинги: 11
Коментари: 27
Гласове: 740
Архив