Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2007 11:01 - Двойка с високо ниво на конфликтност
Автор: semeistvo Категория: Тя и той   
Прочетен: 3603 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 21.08.2007 11:08


Здравейте, Обръщам се с молба да ми помогнете. С мъжа ми сме заедно от 9 години, женени сме от четири. Имаме сериозни, перспективни професии. От известно време със съпруга ми постоянно се караме. Не искам се разделим, защото имаме дете и живеем добре, но той като че ли изведнъж се промени. Изключвам трети човек като причина за караниците. Той създава проблем от най-обикновена ситуация и не ми говори с дни. Ако аз започна да споря с него, става още по-лошо - спорът се задълбочава. Изкарват се стари проблеми и затова по-добре да мълча и да правя компромис. Не искам да разбивам брака си заради глупост! Моля за съвет. И.


Тагове:   двойка,   ниво,


Гласувай:
0



1. semeistvo - Отговор от Стоян Георгиев
21.08.2007 11:06
Здравейте И,


Конфликтите в брака са най-нормалното нещо на света. В нашите ежедневни отговорности всички интерпретираме реалността от различен ъгъл, особено като се вземат предвид индивидуалните особености на мъжа и жената, създаващи предпоставки за поява на конфликт. Всъщност конфликтите не са проблема, а начина, по който двойките се справят с тях. Всяка двойка е изправена пред предизвикателството двамата да се научат да спорят без взаимно да накърняват достойнството си. Позволете ми сега да ви издам една малка тайна, известна на не много хора - повечето успешни бракове не се случват между хармоничните двойки, а между онези, които са КАТО КУЧЕ И КОТКА В СВОЯ БРАК! Това, което е необходимо и на двама ви е да овладеете изкуството на общуването.

Ето ви две прости стъпки, които е необходимо да предприемете в тази ситуацията:

1. Вземете решение да продължите заедно напред, дори и да ви липсва романтиката в брака;

2. Запишете си час за брачна консултация възможно най-скоро. Не можете да си затворите очите и да се правите, че не съществува проблем или че нещата ще се оправят от самосебе си.

Ние сме готови да ви помогнем в тази сфера с консултиране!

Стоян
цитирай
2. zazo - В тази ситуация има и добра и лоша ...
24.08.2007 09:55
В тази ситуация има и добра и лоша новина. Лошата е, че има проблем. Добрата е, че дори и да се карате между вас има диалог и желание да се подобри ситуацията.
От така изложеното е видно, че в душата на мъжа ви настъпват процеси, с които той се бори и външния израз на тях са избухването, раздразнението и затварянето в себе си. Видно е, че той не иска да сподели с Вас какво става, а може и самият той да не може ясно да си го обясни. За това не настоявайте. Нека сам дойде при Вас и Ви каже, когато се почувства готов.
Но през това време Вие не може да се примирявате постоянно. Кажете ясно, точно и открито, че тези нови взаимоотношения не са Ви приятни. Той трябва да знае Вашата позиция. Това ще предизвика едни по-дълбок размисъл в него. Но не очаквайте всичко да се подобри за един ден. След като сте заявили позицията си повече не говорете за това. Единственото, което трябва да отстоявате е той да показва необходимото уважение към Вас. Трябва да запазите самообладание и увереност в себе си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: semeistvo
Категория: Тя и той
Прочетен: 101850
Постинги: 11
Коментари: 27
Гласове: 740
Архив