Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2007 14:33 - Криза в брака по време на средната възраст
Автор: semeistvo Категория: Тя и той   
Прочетен: 14913 Коментари: 4 Гласове:
0



Здравейте. Пиша по повод на информацията която прочетох semeistvo.bg. Имам нужда от съвет за семейните си отношения от някого, който не е обвързан емоционално с мен или семейството ми, за да бъде доколкото е възможно обективен и безпристрастен. Семейна съм от двадесет години, децата ми са в тийнейджърска вазраст, съпругът ми твърди че е ме обича, но по една или друга причина отношенията ни се люшкат ту в една ту в друга посока. Имаме доста трудности през последните години, какво ли не ни се случваше, но въпреки приказките че заедно сме силни и заедно можем да се справяме, като че ли обвиненията и недоволството надделяват. Караниците ни бяха по веднъж месечно, после по веднъж седмично, а напоследък почти ежедневно. От известно време взаимно се питаме искаме ли и заслужава ли си да продължаваме да бъдем заедно. Нямаме еднозначен отговор и никой не смее да каже че иска раздяла. Но и нищо приятно помежду ни не се получава спонтанно и искрено. Можете ли да дадете съвет при такава ситуация? Поздрави Ц.


Тагове:   криза,   възраст,


Гласувай:
0



1. semeistvo - Отговор
22.10.2007 14:38
Здравейте, Ц!

Ако това би Ви помогнало, почти всяка седмица получаваме писма, подобно на Вашето, и то от хора на средна възраст. Всъщност писмото Ви отразява всички белези, че някой от двама Ви или и двамата сте навлезли в КРИЗАТА НА СРЕДНАТА възраст, когато се случват по-голямата част от разводите. Това не е сигнал, че трябва да се разделите, а че е необходимо да отделите повече време върху вас като двойка и да преодолеете кризата. Сега не е време за раздяла, а за ЗАЗДРАВЯВАНЕ на връзката ви. Добре е да знаете, че от другата страна на тунела Ви очаква значителна степен на брачно удовлетворение, понеже в преодоляването на тази точка на конфликтност се крие тайната на семейното щастие. А за това ще е необходима известна помощ от професионалист.

Повярвайте ми, едва ли има по нещастни хора, които трябва да изживеят дните си сами или да се свържат с друг човек, с който отново да се разделят, заради същата точка на конфликт, която неизменно ще се появи във всяко следващо взаимоотношение. Съветвам ви следното:

1. Вземете решение да продължите заедно напред, дори и да ви липсва романтиката в брака;

2. Запишете си час за брачна консултация възможно най-скоро. Не можете да си затворите очите и да се правите, че не съществува проблем или че нещата ще се оправят от самосебе си.

Стоян
цитирай
2. informator - кой възрастов диапазон може да се ...
24.10.2007 09:50
кой възрастов диапазон може да се приеме за средна възраст, и какво може да се очаква в семейства създадени именно на такава възраст?
:)
цитирай
3. estir - Здравейте Ц.
29.02.2008 11:00
Не ви съветвам да се развеждате.Не ви съветвам и за брачен консултант.Мъжете като чуят за това изпитват
някакъв вид недоверие,докосване до мъжката гордост.Моят съвет е ,ако можеш да го накараш да се отделите само двамата за известно време далеч от ежедневието. Нещата определено ще се променят.
цитирай
4. newal - kriza
23.11.2009 22:44
Kogato se omyjvah imashe edno pojelanie chast ot koeto glaseshe che pytq nqma da e samo rozi ami ste ima i tryni. Eto nastupil e tozi moment pri vas, malko da se poobodete pak ako oceleete, nali zatova ste se vzeli zastoto ste se obichali- predpolagam? Stom ste se izbrali ste trqbva da preodolqvate vsichko daje i krizi daji i losho i dobro- kakto kazva popa. Vinagi na nqkoi ot dvamata ste mu se nakrivi shapkata e togava drugia ste mu pomaga da q izpravi. Tazi kriza ste mine, Namerete nachin da se sblijite, vse pak se poznavate po-dobre otkolkoto nie tuk i znaete kak da minete tozi period po-lesno. Az lichno vse oste se vyzhistavam na vremeto na baba mi kogato izbrannikat ili izbrannicata sa za cql jivot, e togava stesh nestesh namirash izhod. Pojelavam vi uspeh!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: semeistvo
Категория: Тя и той
Прочетен: 101701
Постинги: 11
Коментари: 27
Гласове: 740
Архив