Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2007 13:00 - Мъж пита как да бъде по-добър баща
Автор: semeistvo Категория: Тя и той   
Прочетен: 3230 Коментари: 2 Гласове:
0



Здравейте, Разбрах, че организирате семинар за татковци. Кое смятате, че е основното, което трябва да знам, за да бъда добър баща на детето си? Момчил


Тагове:   мъж,   как,   баща,


Гласувай:
0



1. semeistvo - Отговор от Стоян Георгиев
25.09.2007 13:22
Труден въпрос, Момчил!

Ще ми отнеме доста време, ако трябва да ти дам дори и основата! Нека ти дам нещо съвсем елементарно:

Постарай се просто да прекарваш повече време вкъщи със съпругата и децата си! С навлизането на корпоративния начин на мислене в нацията, за семействата става все по-трудно да не позволят на дългите часове, прекарани в офиса или на друго работно място, да окажат сериозно влияние върху техния личен живот. Работата и семейния живот са неразривно свързани и поставянето на акцент върху едното, неизбежно се отразява върху другото.

Много западни психолози отдавана са установили закономерността между личния и професионалния живот, поради факта, че водещата причина за развод в западните общества е свръхнатовареността на мъжете. В началото на 90-те години на 20-ти век нашумя идеята за установяване на работен баланс. Днес вече никой не вярва в тази идея, понеже се оказа, че тя просто не работи. В основата на концепцията за установяване на работен баланс лежи схващането, че ако се намалят часовете, които мъжете (приоритетно мъжете, но също и жените) прекарват на работа, това ще донесе и лично удовлетворение в техния семеен живот и дори ще ги направи по-ефективни на работното им място. В резултат на това днес в повечето страни работният ден е не по-дълъг от 8 часа. За съжаление това не намали броя на разводите, породени от свръх-ангажираност.

Психолозите осъзнаха, че тайната на брака не се крие в намаляването на броя на часовете, прекарани на работа - започна да се говори за интеграцията на работата в семейния живот. Това означава, че времето, прекарано на работа и времето, прекарано в семейството са с еднаква стойност. Връщайки се от своето работно място, мъжът трябва да разбира, че той не се връща в къщи, за да се паркира пред телевизора - той просто отива на своя втори работен фронт - семейството.

Просто постави семейството в своето седмично плануване, Момчил и си постави цели в тази важна сфера.

Стоян
цитирай
2. paperman - децата, родителите,работата
14.02.2008 21:30
освен че трябва да прекарваш време с детето,то трябва да се увери в твоята обич към него!
Децата са склонни да изискват повече, дори всичко което могат да получат като внимание, но всяко "предозиране" както и недостига на внимание води до нежелани резултати.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: semeistvo
Категория: Тя и той
Прочетен: 101827
Постинги: 11
Коментари: 27
Гласове: 740
Архив