Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2007 12:45 - Жена се чуди защо да спестява.
Автор: semeistvo Категория: Тя и той   
Прочетен: 2599 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 12.09.2007 12:47


Стоян, Четох ти статиите за дълговете и не можеш да ме убедиш, че от спестяването има кой знае каква полза. Нали, когато изтегля кредит, стимулирам потреблението и съответно - икономиката? А всеки знае, че потреблението лежи в основата на всяка икономика? Ж, София



Гласувай:
0



1. semeistvo - Отговор от Стоян Георгиев
12.09.2007 13:07
Уважаема Ж,

Имам лоши вести за теб - станала си жертва на пропаганда. Ако някой има интерес от потребителските кредити, това е твоята банка, но не и икономиката на страната. Аз не съм икономист, но съм инвестирал над 200 часа в изучаване на икономическите процеси, защото те пряко засягат семействата, а оттам и моя професионален интерес. Или както би казал моят приятел Росен Иванов, който е банкер: "Всъщност икономика означава "домоуправление".

Виж Ж., твърдението, че потреблението лежи в основата на икономиката, е непълно, защото гръбнакът на всяка икономика са както фирмите, така и домакинствата (семействата)! Показател за една просперираща икономика не може да бъде само краткосрочният ръст, породен от кредитна експанзия, но също и спестяванията и НЕТНИЯТ БАЛАНС на бюджетите на семействата. Или с други думи - производство, приходи, разходи. Ако едно семейство има отрицателен нетен баланс, това означава, че то се класифицира в категорията на бедните, независимо как се облича, каква кола кара или какви заведения посещава. А бъдещата способност на семействата да потребяват стоките и услугите на фирмите е пряко свързана с техните спестявания и инвестиции.

Всъщност спестяването като ценност е основата, залегнала в основата на Западните страни и тяхната етика (която дори и там за съжаление звучи неактуално днес). Спестяването е първата стъпка преди инвестирането или с други думи, ще ти бъде трудно да задържиш богатството си, ако не си развил умението да спестяваш.

Това е един от най-ценните навици в живота, Ж, не го пренебрегвай!
цитирай
2. анонимен - Първата отговорност!
16.09.2007 05:51
Ж, твоята първа отговорност си ти и твоето семейство. Тегленето на кредит с цел стимулиране на потреблението е последната причина по която някой трябва да тегли кредит. Икономиката не е твоя грижа, твоя първа грижа си ти и дома ти. А в интерес на теб и твоя дом е ДА НЕ РОБУВАШ на дългове и банки.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: semeistvo
Категория: Тя и той
Прочетен: 101798
Постинги: 11
Коментари: 27
Гласове: 740
Архив