Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2007 18:02 - Жена споделя, че й липсва романтика в брака
Автор: semeistvo Категория: Тя и той   
Прочетен: 2989 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 13.08.2007 18:19


Здравейте, семейство Георгиеви, Живея с мъж, който не е романтичната ми любов, но не мога да го напусна, защото не виждам обективна причина. Просто той не е моят идеал за мъж. Добър човек е - горе долу добре си пасваме, верни сме един на друг, но мислите ли, че брак между хора, които не се привличат силно, може да бъде щастлив?



Гласувай:
0



1. semeistvo - Отговор от Стоян Георгиев
13.08.2007 18:05
По принцип информацията ми е крайно недостатъчна, за да мога да дам адекватна оценка на ситуацията, но ще опиша някои принципи, които са валидни за което и да е било взаимоотношение.

Съвършеният мъж съществува само в историите за Барби и Кен.
Дори и най-големите Дон Жуани имат слабости, които започват да досаждат с времето. Задайте си въпроса - когато си тръгвам от този свят за кого ще си мисля? Няма по-щастливи хора на земята от двойките, посветили живота си едни на други. Един живот не е достатъчен, за да опознаеш човека до себе си. Дори и да се свържете с вашия идеал за мъж, много скоро ще разберете, че подобен идеал е просто мит!

Не ви препоръчвам развод поради липса на романтика. А по принцип един добър тест дали сте ОК със съпруга си е следният:

1. Приятно ли ви е да бъдете с него?
Харесвате ли го що годе външно? Можете ли да се забавлявате и да вършите нещо различно от броенето на мухи по стените? Цените ли качествата му?

2. Носи ли ви усещане за сигурност?
Сигурност №1 е финансовата такава. Ако мъжът е художник, който по цял ден рисува деколтето на Мона Лиза и не докарва MONEY, нещо май не е съвсем наред в брака ви. Разбира се, не говоря за тежкаря-бизнесмен. Имам предвид за човек, който все пак е способен да се погрижи за финансовото осигуряване на семейството си.

3. Готов ли е мъжът да ви защити пред другите?
Тук нямам предвид само защита тип "Супермен", а дали мъжът ви защитава пред приятелите си, родителите си и другите хора?

Сама виждате, че съветът ми е съвсем прагматичен. Романтичните усещания са нещо чудесно, но те не са правилната основа да се гради едно взаимоотношение. Чувствата идват, отминават и пак се връщат, но зрелият брак се грижи на жертвоготовното ПОСВЕЩЕНИЕ!

Успех!

Стоян
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: semeistvo
Категория: Тя и той
Прочетен: 101805
Постинги: 11
Коментари: 27
Гласове: 740
Архив